Under denna rubrik publicerar vi det som är hyfsat aktuellt.

Både Hep Cats och Bunta Horn har efter skolåren fortsatt att spela sin musik på Nalen, på Stampen. på ångbåtarna mm.  SVT uppmärksammade omkring 1980 Bunta Horns Jazzband med att återskapa två skoldanser i Norra Latins ljusgård. Man hade i stor omfattning funnit den gamla publiken.Nu 25 år äldre, men lika entusiastisk. TV4 gjorde parallellt en inspelning av dels Hep Cats på Stampen, dels en intervju där Jack Lidström ser tillbaka på sin skoltid och återkommer till Södra Latin av i dag.Vi har lyckats komma över privatinspelningar från tre TV-sändningar och fört över dessa till DVD.

Ursprungsmaterialet har kortats en del. Bl.a. har en del långa intervjuer tagits bort. Men det finns över två timmar musik kvar! Det vi nu välkomnar till är en gemensam träff med visning av dessa filmer. Ingen avgift.

MEN
det gäller enbart för medlemmar i Föreningen Norra Latinare.  Du som får detta brev, alternativt mejl,  men ännu inte är medlem i FNL, se till att gå med och betala årsavgiften som innevarande år är endast 75:-  Har du sen intresserade kamrater som vill se dessa filmer, så är de välkomna att bli medlemmar i föreningen.  Maka eller make till medlem går med gratis.